Bota al contingut principal

El portaveu adjunt de Compromís a les Corts Valencianes, Juan Ponce, ha defensat a la comissió de Medi Ambient del legislatiu valencià la PNL a proposta de Compromís per a adequar les condicions del cos d’agents mediambientals amb més mitjans per a adequar-les a les necessitats del segle XXI. La proposició no de llei que ha sigut aprovada per unanimitat, pretén que el cos d’agents mediambientals tinga la plantilla, l’estructura, els materials i la capacitació que requereix el nostre medi ambient al segle XXI.

Entre les demandes més destacades de la proposició no de llei que va presentar Compromís hi figura el cobriment de 23 vacants d’agents actuals. Segons Ponce: “En un escenari de canvi climàtic com l’actual, amb unes condicions canviants imprevisibles, el nombre d’agents que preserven el nostre entorn hauria de ser superior a 262, concretament de 344 si tenim en compte dades d’altres comunitats autònomes mediterrànies”.

“La nostra proposta és que el Consell genere una partida als pressupostos de 2018 per tal de crear 41 nous llocs de funcionaris, i altres 41 el 2019, que permetran la creació d’estos llocs com a places d’agents mediambientals, procedint a la convocatòria pública de 41 noves places en 2018 i d’altres 41 en 2019”.

“La inversió en formació i materials són dos punts forts d’aquesta proposició que pretenen que el cos d’agents rurals estiga fortament preparat i equipat per a afrontar el desafiament del canvi climàtic al món rural i les conseqüències que se’n desprenen”, ha conclòs Ponce.