Bota al contingut principal

El pròxim dissabte 23 de setembre, Compromís celebrarà la seua tradicional Trobada Feminista d’Estiu al Centre de Congressos de Vila-real, on sota el títol “Comunicació amb perspectiva de gènere”, s’analitzarà i debatrà sobre la imatge i la veu de les dones a la comunicació, i la igualtat de gènere als missatges visuals i a la informació, tant des de la reflexió teòrica com des de l’experiència comunicativa institucional i l’acció política. Uun acte obert a la participació de tota la ciutadania.

L’acte comptarà amb la participació de la vicepresidenta i portaveu del Consell, consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives i coportaveu de Compromís, Mónica Oltra, la diputada de la coalició al Congrés i membre de la comissió d’Igualtat, Marta Sorlí, la diputada a les Corts de Compromís, Mònica Àlvaro, el secretari autonòmic d’Igualtat, Alberto Ibañez, la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de València, Isabel Lozano, i la regidora de Joventut i Participació Ciutadana de Vila-real, Gemma Gil, entre altres.

Entre les activitats organitzades durant la jornada, hi hauran dos taules redones, una sobre el paper de les dones en la comunicació 3.0, en qual participaran periodistes i expertes en comunicació com Ingrid Lafita i Violeta Tena, i una segona sobre la publicitat i la comunicació a traves de la imatge al segle XXI, amb les expertes en imatge i gènere Montserrat Hormigos i Irene Ballester. L’aspecte més pràctic de la trobada serà el taller conduït per Violeta G. Carreño sobre l’ús de les xarxes en l’activisme polític feminista.

Aquestes trobades es realitzen a l’estiu i a l’hivern i s’han anat localitzant a diversos indrets del territori amb la voluntat de vertebrar i fer xarxa feminista a tot el País Valencià. Un dels seus objectius “és desenvolupar el treball per la igualtat a Compromís des de la transversalitat de temes, en aquest cas la comunicació, però en d’altres l’urbanisme o l’economia, per fer de la igualtat i del feminisme un eix vertebrador de l’acció política, així com dinamitzar l’activisme i la participació de les dones en política”, així ho ha manifestat la coordinadora de Dones amb Compromís, Bárbara Peris.