Bota al contingut principal

La Comissió de Sanitat i Serveis Socials del Congrés ha aprovat la Proposició no de Llei de Compromís en la qual s’insta al Govern al fet que en l’etiquetatge dels productes s’especifique la quantitat de sucre afegit. La proposta dels valencianistes han comptat amb els vots favorables d’Units Podemos, ERC i del PSOE i l’abstenció del PP i Ciutadans.

La diputada proponent, Marta Sorlí, ha acceptat l’esmena d’Units Podem que incorpora a la proposició la “prohibició d’indicar en l’etiquetatge que un producte és saludable si té una altes taxa de sucres afegits”.

Sorlí ha defensat que “cal especificar els sucres afegits perquè existeix un debat molt polaritzat entre la indústria, que cerca minimitzar els efectes perjudicials del sucre i parla de la importància del balanç energètic i els experts que consideren el sucre quasi com una substància addictiva que ha provocat seriosos problemes d’obesitat i diabetis en una gran part de la població”.

La portaveu de Compromís en la comissió ha recalcat que “l’obesitat és la gran epidèmia de la nostra època” i que “el nombre de persones amb diabetis ha augmentat en 314 milions en els últims 30 anys, passant de 108 milions en 1980 a 422 milions en 2014”.

A més, Sorlí ha alertat que l’OMS preveu que la diabetis es convertisca l’any 2030 en la setena causa mundial de mort i que calcula que les morts per diabetis s’incrementaran en més d’un 50% en els pròxims 10 anys”.