Bota al contingut principal

Àgueda Micó, coportaveu de Compromís, s’ha pronunciat avui respecte als fets que s’estan esdevenint a Catalunya i ha advocat pel diàleg entre el govern de Carles Puigdemont i el de Mariano Rajoy per resoldre el conflicte. En aquest sentit, ha remarcat que el fet que es desconvoque el referèndum de l’1-O “està en les mans de Mariano Rajoy, qui com a president de l’Estat espanyol ha de pactar un referèndum alternatiu amb totes les garanties”.

Àgueda Micó ha volgut deixar clar que s’ha d’escoltar els catalans i les catalanes, ja que la gran majoria que viu a Catalunya vol votar.

Com ja es remarcava en el comunicat que Compromís va fer públic dimecres, Micó ha insistit que ha d’haver-hi una eixida democràtica i dialogada, que les parts s’han de seure a parlar sense apriorismes i que tot el que no siga posar en el centre la paraula, el diàleg i les raons, portarà a un carreró sense eixida, que és on ens està portant el Govern de Rajoy.

Tanmateix, en referència a l’actuació del govern central aquests darrers dies, ha insistit que és intolerable la involució de l’Estat de Dret per reprimir drets fonamentals. D’aquesta manera, només s’està contribuint a augmentar un incendi que ja és desproporcionat. La qualitat de la democràcia no es mesura per la repressió, sinó per la capacitat de diàleg i d’afrontar problemes amb democràcia.