Anar directament a les notícies

Oltra: “El Pacte contra la Violència de Gènere és el primer gran pacte en femení perquè està representada la societat”

Publicat el en Llibertat i Igualtat

La comunicació que s’està fent actualment des del Consell és en femení i feminista. No obstant això, resulta difícil comunicar en femení si la política es fa en masculí. El Pacte Contra la Violència de Gènere i Masclista és el primer pacte en femení perquè és un pacte que no ha sigut elaborat únicament pels partitis, sinó amb les entitats socials i on està representada la societat”. Així s’ha manifestat la vicepresidenta del Consell i coportaveu de Compromís, Mónica Oltra, durant la jornada ‘La comunicació amb perspectiva de gènere’, organitzada pel col·lectiu de Dones amb Compromís, en la qual han participat un centenar de persones arribades des de diferents punts del País Valencià, i on s’han donat cita nombrosos càrrecs institucionals i orgànics de Compromís com ladiputada en el Congrés, Marta Sorlí, la Coportaveu de Compromís Àgueda Micó, el senador Jordi Navarrete i les diputades de Compromís a les Corts, Mònica Àlvaro, Graciela Ferrer i Isaura Navarro, entre altres.

Oltra ha aprofitat aquest fòrum per a explicar les dificultats per a comunicar en femení alguns debats públics com la gestació subrogada “un tema amb postures molt polaritzades, però on hi ha una sèrie de matisos al mig on les dones podem aportar el gran angular” o la situació de Catalunya, “un debat absolutament masculí i masculinitzat, on no s’ha deixat lloc a l’amabilitat, la serenitat, el matís i l’escolta de l’altre” ha afegit.

Per la seua banda, la síndica adjunta de Compromís en els Corts, la vila-realenca Mònica Àlvaro, ha moderat la taula redona ‘El paper de les dónes en la comunicació 3.0′, en la qual han participat les comunicadores Ingrit Lafita i Violeta Tena, per a parlar sobre el paper de les dones en els mitjans de comunicació, una situació on, segons han denunciat, les dones apareixen en la seua majoria com a víctimes i en l’àmbit laboral, malgrat ser majoria en les universitats, són una minoria en els càrrecs de responsabilitat professional. Així mateix, han assenyalat l’important paper de les xarxes socials per a fer visibles a les dones i llançar un missatge combatiu d’igualtat.

En aquest sentit, la diputada de Compromís, Mònica Àlvaro, ha assegurat que “mentre en Compromís sabem molt sobre persones i quin és el paper que juguen les dones hui en la societat, en altres partits per desgràcia, tenim companys que no estan disposats a treballar per trencar barreres” i ha destacat l’important paper de les dones dins de Compromís “som rellevants enfront d’altres formacions”.

El secretari autonòmic d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Alberto Ibáñez, ha sigut el responsable de moderar la segona taula redona de la jornada titulada ‘Una publicitat per al segle XXI’, una publicitat no sexista’, on han participat la regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de València, Isabel Lozano, Montse Hormigos i Irene Ballester, que han parlat sobre la imatge que s’ofereix en la publicitat sobre el cos de la dona i han analitzat exemples pràctics de campanyes per a evitar que això ocòrrega, especialment des de la infància. En aquest aspecte, Ibáñez ha destacat la importància de la nova llei aprovada pel govern valencià, que “entre altres coses, acaba amb la publicitat sexista”.