Bota al contingut principal

Compromís entén les subvenciones nominatives de la Diputació d’Alacant com una concessió política de privilegis que causa un greuge comparatiu entre localitats. Per tant, els grups municipals de la coalició presentaran als plenaris dels seus pobles una moció contra el greuge comparatiu que suposa que el president César Sánchez haja destinat 4 milions d’euros d’ajudes econòmiques a la seua localitat i a les d’alguns dels seus vicepresidents sense que hagen hagut d’acudir a convocatòries oficials com els 107 municipis que sí ho van fer.

Les ajudes nominatives per als pobles de l’equip de govern del PP són pagades integrament per la Diputació, mentre que els municipis que van concórrer al concurs oficial hauran de pagar un percentatge oficial dels projectes i passar entre 2 i 4 anys sense optar a cap subvenció de la institució, al contrari que els que han obtingut una nominativa.

La moció que es presenta té com a objectiu que els Ajuntaments acaben reclamant a la Diputació que es comprometa a abonar totes les quantitats que els 107 beneficiaris dels plans d’obres i serveis de 2016 i 2017 han hagut de satisfer. Subsidiàriament, si aquest punt no es considerat pels plenaris municipals, la mateixa moció planteja l’exigència a la Diputació perquè demane als receptors d’aquestos plans ‘a dit’ que paguen el percentatge de la inversió conforme a la taula que especifica les bases de la convocatòria per al 2017 del Pla Provincial de Cooperació a les Obres i Serveis de competència municipal.

En cas de ser aprovada la moció, el plenari exigirà a la Diputació que aprove també l’entrada al Fons de Cooperació de la Generalitat, donat que ha quedat provat que existia la capacitat econòmica per participar en un pla al que sí han participat la resta de diputacions valencianes. I que tal i com es va comprometre el president de la Diputació es produïsca una taula de negociació per aplicar el Pla Objectiva, que té com a propòsit consolidar un repartiment just i transparent de les subvencions a la Diputació d’Alacant.