Bota al contingut principal

El diputat de Compromís, Josep Nadal, ha explicat que “en la jornada d’avui de la comissió d’investigació de CIEGSA ha intervingut l’exconseller d’Educació Alejandro Font de Mora i hem assistit a la repetició dels mateixos arguments que han donat tots els alts càrrecs del PP que tenien relació amb la construcció de col·legis i que fins avui han declarat en aquesta comissió. Bàsicament ha dit que ell no sabia res però que tenia plena confiança en el Gerent Máximo Caturla quan el va contractar”.

Font de Mora s’ha limitat a fer-se autobombo parlant, de manera molt poc rigorosa, de la quantitat de col·legis que es van construir en la seua època, però sense respondre a les qüestions que el diputat Josep Nadal li ha plantejat sobre el procediment seguit per a la construcció dels col·legis, ni sobre els controls que es posaven en marxa per a revisar els sobrecostos.

L’exconseller ha arribat a dir que “aquello importante no era cuadrar les cuentas sinó construir colegios”. Ha estat incapaç de respondre per què es licitaven les obres amb projectes bàsics, ni per què es limitaven les baixes al 16% (afavorint projectes més cars).

A la pregunta de quin percentatge dels col·legis de nova construcció van ser recepcionats per la Generalitat i quants d’aquests van ser inaugurats sense recepcionar Font de Mora ha dit que ell no estava per als detalls.

El diputat Nadal li ha preguntat directament si és veritat que una part important del dels col·legis que va construir no estaven recepcionats per què els tècnics de Conselleria no volien signar i fer-se responsables perquè no es va comptar amb ells per al procés de control de la construcció.

També li ha preguntat si coneixia el pis del carrer Hernan Cortés, on s’ubicaven els quatre treballadors zombis, que està investigant la justícia i ha dit que no els coneixia tot i que tenien contractes d’alta direcció i, tres d’ells, eren membres del Partit Popular (un diputat provincial).

Finalment se li ha requerit sobre les informacions aparegudes en premsa en què Caturla i Benavent diuen que el Conseller (Font de Mora) va donar instruccions perquè s’adjudicara la construcció d’una escola de Manises a l’empresa Construcciones Luján. L’exconseller ha negat aquesta afirmació, però ha reconegut tracte amb eixa empresa i que feia anys que es coneixien.

“Totes aquestes respostes –ha afegit Nadal- deixen en evidència la responsabilitat directa del Conseller en el caos i els sobrecostos que va haver en l’empresa pública Ciegsa, i deixen patent, i en espera de tindre més informació, la seua responsabilitat in vigilando. Font de Mora ha deixat clar que no estava interessat pel control dels comptes públics cosa que és complementaria amb el sumari del judici on es parla de la construcció de col·legis per a finançar el Partit Popular”.