Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís a les Corts Valencianes, Mònica Álvaro, ha afirmat hui que “l’informe sobre la gestió econòmica financera de la Llei de Dependència, amb dades de l’any 2013, torna a deixar en evidència al govern del PPCV que va tindre la inhumanitat de bloquejar aquesta llei. Precisament, el 2013 va ser l’any de la fam on el PP no va tramitar ni un expedient, quedant-se tots paralitzats. En contraposició, el govern del Botànic ja porta dos anys posant ordre en la dependència i ara les persones beneficiàries de l’ajuda estan cobrant-la mensualment”.

Segons Álvaro, “l’informe presentat hui pel Tribunal de Comptes a la Comissió Mixta del Congrés-Senat, desmunta totes les mentides que ha dit el PPCV sobre la seua gestió de la dependència, i evidència com el 2013 els anteriors governants tardaven any i mig en atendre a les persones sol·licitants de l’ajuda de la dependència, i entre dos i tres mesos atorgar-los una subvenció que, a més a més, és un dret reconegut en una llei que l’antic govern va tindre paralitzada. Per contra, el Govern del Botànic ha baixat la llista d’espera de dependència de 46.000 a 27.000 persones, sense oblidar que els informes actuals diuen que la valenciana és la tercera autonomia que més puja en inversió per dependència a Espanya”. 

“Tanta destrossa va fer el PPCV amb l’aplicació de la Llei de Dependència al nostre territori que la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha denunciat que el 43,8 per cent del seu pressupost per al pagament de les ajudes del sistema d’autonomia personal i atenció a la dependència és per a fer front al deute que els anteriors governants deixaren amb les persones dependents, a les que si es pagava, es feia tard i mal”. 

En este sentit, Álvaro ha recordat que des de juny de 2015 la Conselleria que dirigeix Mónica Oltra “ha abonat 469 milions d’euros en concepte de prestacions econòmiques mensuals per dependència, dels quals 205,9 milions s’ha destinat a pagaments per retards, retroactivitat i pagament a hereus, tot com a conseqüència de la desastrosa gestió i la manca d’inversió de l’anterior executiu, que va malbaratar les possibilitats reals d’atenció del sistema de la dependència”. 

“Així, aquest informe del Tribunal de Comptes deslegitima al Partit Podrit per a tornar a parlar sobre dependència”, ha conclòs la diputada i portaveu de la Comissió de Política Social, Ocupació i Polítiques d’Igualtat a les Corts, Mònica Álvaro.