Bota al contingut principal

Baldoví considera “insòlit que la tercera ciutat amb més pernoctacions de l’estat no estiga reconeguda com a turística i no reba el que li correspon”.

La Comissió de Energia, Turisme i Agenda Digital del Congrés ha aprovat per unanimitat la Proposició no de Llei de Compromís que insta al Govern al fet que es declare Benidorm com a municipi turístic amb esmenes de PSOE i Ciutadans.

En cas que el Govern acatara el mandat del parlament i aplicara la PNL de Compromís, l’emblemàtica ciutat de la Marina ingressaria un milió d’euros addicionals en els seus comptes anuals, ja que sumaria el 2% dels impostos recaptats per tabac i hidrocarburs en el terme municipal.

El portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha recordat que després de Madrid i Barcelona, Benidorm és la ciutat amb més pernoctacions anuals. A més, ha elogiat que la ciutat ha aconseguit el que moltes voldrien, ser “tot un referent en la desestacionalització del turisme”.

Baldoví ha defensat que “Benidorm necessita que l’Estat reconega la població real que alberga la ciutat perquè puga prestar uns serveis de qualitat als seus visitants”. “Benidorm és una ciutat infrafinançada, ja que presta serveis a milers de persones que la visiten diàriament i que no figuren en el padró”.

Compromís també vol que es modifique l’articule 125 1.b. de la Llei d’Hisendes Locals de 2002 perquè computen les places hoteleres de la ciutat destine i Benidorm puga acollir-se als beneficis d’aquesta llei.