Bota al contingut principal

La diputada de Compromís Marian Campello, ha mostrat la seua estupefacció per les crítiques vessades hui pel diputat del PP, Juan Carlos Caballero, a la Llei de Joventut que es debat demà en Les Corts.

Per a Campello “de les seues declaracions es desprén que a Caballero sembla que li molesta què per fi un govern valencià estiga assentant les bases per acabar amb les conseqüències de les nefastes polítiques del PP aplicades durant anys al jovent, que els han abocat a contractes fem, a la diàspora o a l’abandonament dels seus estudis per la reducció de beques i les taxes universitàries abusives”.

“Caballero s’atreveix a parlar d’ocupació juvenil en relació a esta llei, sembla mentida que després d’haver estat tant de temps endollat pel govern popular com a Secretari General de l’IVAJ encara no conega quines són les competències en matèria de joventut. Sembla que és necessari que recordem que l’etapa en què el senyor Caballero va formar part del govern va ser en la que més ocupació jove es va destruir. L’únic jove que va aconseguir estar ben col·locat durant la seua gestió a l’IVAJ va ser ell mateix”.

Des de Compromís es reclama al PP seriositat, “no pot ser que qui va ofegar al Consell de la Joventut fins quasi fer-lo desaparéixer vullga ara donar lliçons al respecte. El PP va abandonar l’associacionisme juvenil durant tot el seu mandat i per contra ara es porta al parlament valencià una llei participada pel govern de la mà de les entitats juvenils i del jovent no associat amb què el PP mai va comptar. Estem segurament davant d’una de les propostes legislatives més debatudes, participades i col·laboratives que mai han arribat a Les Corts”.

Una Llei de Joventut que introdueix les quotes d’edat als òrgans de gestió de l’IVAJ, així la meitat del consell rector serà jovent de la societat civil i l’altra meitat administració. “D’ara endavant la joventut valenciana passa a ser subjecte actiu de les polítiques que han de treballar contra la precarització de la nostra generació”, ha conclòs Campello.