Bota al contingut principal

El síndic de Compromís a les Corts, Fran Ferri, ha fet referència hui, en la sessió de Control del Ple a les darreres informacions conegudes sobre el saqueig de la Fòrmula 1 després de l’alçament del secret del sumari del cas.

Ferri ha recordat que “segons el govern del PP la Fórmula 1 ens anava a eixir debades als valencians i resulta que al final el que va eixir debades a alguns són actes de campanya electoral, perquè els van finançar presumptament de manera il·legal segons els sumaris”.

El síndic de Compromís ha mostrat en el Ple els contractes de Valmor, “l’empresa que vàrem comprar tots els valencians, amb Thematica, l’empresa controlada per Benavent, que recaptava suposadament per al Partit Popular. Per 9 dies de gran premi van facturar una quantitat de 2.493.518 euros. Bona part d’ells en contractes de càtering. Si analitzem els contractes n’hi ha coses molt curioses, per cada comensal en la zona ELITE es va pagar 125 euros, mentre que per al pícnic del personal es va pagar 1,5 euros per comensal”.

Compromís ja va portar davant del Tribunal de Comptes la compra de l’empresa Valmor per part del Consell, així mateix ha denunciat que la Fundació Jaume II El Just va pagar 56 factures a Thematica per 1,6 milions d’euros en menys de dos anys mitjançant contractes amb l’Administració. La investigació del cas Taula està determinant que Thematica va servir presumptament per captar contractes de l’Administració i per blanquejar ‘mordidas’.

“En la Fórmula 1 sucaven molts. Sucaven els rics. Sucava el partit i els seus amics. Sucaven tots menys els valencians. Nosaltres a pagar la festa mentre ens donaven entrepans de xopet a euro i mig”.

Ferri ha assenyalat també que “som conscients que el deute de la Generalitat té una part generada per l’infrafinançament, però també té una part generada pel saqueig que hem patit. I els valencians i valencianes no tenim perquè pagar ni una ni l’altra. La primera l’ha de pagar el govern central, i la segona els responsables de la ruïna que no són uns altres que els governants i dirigents que va nomenar el Partit Popular”.