Bota al contingut principal

Compromís demanarà al Partit Popular que retire totes les subvencions a dit atorgades amb clares finalitats electoralistes per la Diputació d’Alacant a pobles dels seus vicepresidents o demanarà la dimissió del seu president, César Sánchez. La coalició considera que l’aprovació aquest dimecres per part de la comissió d’Obres, Infraestructures i Bon Govern del pagament íntegre d’un projecte per valor de més d’un milió d’euros al poble de La Nucía, governat pel diputat imputat, Bernabé Cano, és la guinda al cinisme polític amb el qual s’ha encastellat César Sánchez, un polític al que cap ciutadà ha votat per a ser president de res i que ha convertit la gestió dels diners públics en un acte discriminatori que beneficia a ell i als seus afins.

Com a alcalde, Cano rebrà gràcies a Sánchez una inversió d’1.079.964,95  € amb destinació a la “Modificació i ampliació d’infraestructura elèctrica per a la ciutat esportiva de La Nucia”. La subvenció nominativa està en la línia de les aprovades durant aquest estiu, com són les de Mutxamel (diputat Sebastián Cañadas), Busot (vicepresident Alejandro Morant) i Calp, on és alcalde Sánchez i que rebrà 2,2 milions d’euros (l’inversió més alta en tota la legislatura) per a realitzar una obra competència de l’Estat sobre terrenys que són propietat de la seua sogra.

Entre totes les subvencions a dit atorgades per Sánchez sumen 5,3 milions, pràcticament la meitat dels 11 milions d’euros amb els quals havia de participar la Diputació al Fondo de Cooperació de la Generalitat (que fixava un repartiment objectiu a tots els pobles sense discriminació) de no haver-se negat el president, en ocasions argumentant que no hi havia diners per a açò.

Tots aquests pobles, al igual que La Nucia, no pagaran entre un percentatge important del projecte (la despesa és 100% de la Diputació) ni tampoc hauran de passar entre 2 i 4 anys per tornar a reclamar la subvenció de cap pla, com sí faran els 107 pobles de la província d’Alacant que es van presentar al concurs d’obres i serveis. Totes les obres han hipotecat aquest pressupost anual i el futur, es preveu que estén acabades abans de les eleccions de 2019.

En què es van usar 172.000 euros que van acabar en els comptes de Gènova?

Compromís no solament reclamara la dimissió de Sánchez si no retorna les nominatives atorgades, sinó que insiste que el PP

pose a la disposició del Ple la seua comptabilitat derivada de l’assignació pressupostària concedida als grups polítics per a la seua activitat del dia a dia, la despesa del qual a de estar sempre relacionat amb qüestions de la institució. En el cas del PP, són 172.000 euros els que es van derivar al PP de Madrid, com a confés el propi portaveu dels populars Carlos Castillo durant un ple negant a la resta de grups la destinació que es va donar a aqueixos diners.