Bota al contingut principal

La coportaveu de Compromís, Àgueda Micó, ha criticat aquest divendres al president de la Diputació d’Alacant, el popular César Sánchez, pels més de 5 milions d’euros en subvencions atorgats a ‘dit’ entre els municipis alacantins governats pel PP, una actuació que ha titllat d’ “injusta i discriminatòria amb la ciutadania en repartir els recursos públics d’una forma vergonyosament partidista”.

Per a Micó, aquestes subvencions expliquen la constant negativa del PP en la Diputació d’Alacant a les iniciatives presentades per Compromís, com és el cas del Pla Objectiva, per a assegurar un repartiment just dels recursos públics. “Si en alguna cosa ha demostrat el PP ser especialista, és a utilitzar els diners públics en benefici propi i dels seus afins, per això no ens estranya que César Sánchez utilitze la Diputació d’Alacant com un ‘cortijo’ i destine pràcticament la meitat dels 11 milions d’euros que devien anar al Fons de Cooperació de la Generalitat, i que va negar al·legant que no disposava de recursos, a subvencionar municipis afins a ell”.

La coportaveu de Compromís també ha criticat el fet que les subvencions més quantioses s’hagen realitzat en municipis de més de 20.000 habitants. “L’esperit de les diputacions és ajudar als xicotets ajuntaments del nostre territori, però, el PP castiga a aquests municipis destinant les ajudes nominatives més abundants a grans poblacions amb l’únic propòsit de recaptar suport electoral”.

En aquest sentit, Micó ha posat com a exemple els diners que va destinar la Diputació d’Alacant per a reformar la N-332 al seu pas per Calp, municipi governat pel propi César Sánchez, “una subvenció escandalosa per a realitzar una infraestructura que no competeix a la Diputació millorar, i que a més afectava als terrenys pertanyents a la seua sogra”.

A més, Micó ha recordat que “les ajudes nominatives no només són injustes pel fet que els pobles ‘agraciats’ no pagaran cap percentatge dels projectes subvencionats, ja que la despesa corre al 100% per la Diputació, sinó que tampoc hauran de passar entre 2 i 4 anys per a tornar a reclamar aquestes ajudes de cap pla, com si han de fer la resta dels ajuntaments de les comarques del sud” i ha afegit que es tracta “d’una situació que atempta contra la igualtat ciutadana per discriminar als municipis que no estan governats pel PP”.