Bota al contingut principal

El diputat de Compromís en Les Corts, Paco Garcia Latorre, ha participant en la nova edició de la reunió d’intergrups parlamentaris autonòmics “Pau i llibertat per al Poble Saharaui”. La jornada s’ha realitzat este cap de setmana al Parlament Basc, on s’ha comptat amb la benvinguda de la Presidenta del Parlament, Bakartxo Tejeria, el President del Parlament Saharaui, Jatri Aduh i el Coordinador dels Intergrups, Carmelo Barrios.

Segons Garcia, en la Conferència s’han abordat les ultimes novetats sobre el Sàhara occidental, refermant les resolucions aprovades en anteriors encontres sobre el dret del Poble Saharaui al seu dret d’autodeterminació mitjançant referèndum, com últim pas a la descolonització que persisteix des de fa dècades.

En esta nova edició de la Conferència, apunta Garcia, s’ha valorat com altament positiva la Sentència del Tribunal Europeu de Justícia amb sede A Luxemburg, que ha anul·lat l’acord comercial entre Brussel·les i Rabat per estendre les seues ventes a productes provinents del Sàhara Occidental, al declarar que “la sobirania del Regne de Marroc sobre el Sàhara occidental no està reconeguda ni per la Unió Europea ni pels seus Estats membres ni, de manera mes general per l’ONU”.

Al finalitzar la jornada s’ha acordat aprovar la “Declaració de Vitoria-Gasteiz” dels intergrups parlamentaris de recolzament i solidaritat amb la població saharaui.