Bota al contingut principal

Compromís manifesta la seua ferma condemna de l’ús de la força que el govern de Mariano Rajoy està donant a la voluntat de participació que han oferit els ciutadans i ciutadanes a Catalunya i reclama la seua dimissió davant la incapacitat de diàleg per arribar a un acord polític que permeta obrir un debat plural per resoldre el conflicte territorial existent.

La desmesura de la resposta del Govern de Rajoy i del PP a la situació a Catalunya evidencia la falta de valors democràtics per l’aplicació camuflada de l’article 155 de la Constitució espanyola. A més, amb la repressió de la voluntat del poble català a exercir els seus drets fonamentals demostra que Rajoy ha sigut el responsable de l’augment de la tensió social viscuda a Catalunya, posant en perill a la ciutadania, tal com demostren les imatges de les persones ferides en càrregues policials durant la jornada de hui. Unes imatges que avergonyixen a qualsevol persona demòcrata i que suposen un clar exemple de la intolerable involució de l’Estat de Dret a la qual ens ha portat el Partit Popular.

En aquest sentit, la coalició ha volgut mostrar la seua solidaritat amb les persones que viuen a Catalunya, que han demostrat amb les seues manifestacions pacífiques una voluntat de voler triar a les urnes el seu futur polític, voluntat que no pot ser reprimida amb violència. “Des de Compromís estem sempre al costat de les persones, les llibertats, el diàleg i la democràcia”.