Anar directament a les notícies

Morera: “La Generalitat ha de posar fi a la marginació de les grans personalitats de la cultura valenciana”

Publicat el en Educació i Cultura

El síndic de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, ha lamentat hui que des del govern valencià, “no s’haja fet cap homenatge en un dia assenyalat al nostre calendari, perquè celebrem el centenari del naixement de Manuel Sanchis Guarner, un erudit, una personalitat de la nostra cultura que va fer moltíssim per la història, per la identitat, per la llengua, pel país, i a qui la Generalitat del PP li ho paga marginant-lo i oblidant-lo”.

Per això, el portaveu de Compromís considera que la Generalitat, “ha de posar fi a la marginació de les grans personalitats de la nostra cultura perquè no estan fent cap favor al poble valencià amb eixe comportament”, per tant, des de Compromís han anunciat que presentaran “totes les iniciatives parlamentàries necessàries per exigir al govern valencià que dignifique la figura i l’obra de Sanchis Guarner, fent-li un homenatge com toca i fent que l’AVL promoga per les comarques valencianes el llegat del gran erudit valencià”, segons Morera.

A més a més, des de Compromís consideren que un dels millors homenatges que des de la Generalitat poden fer a Sanchis Guarner és, “potenciant la línia en valencià en el sistema educatiu públic, des dels zero anys fins als més alts estudis universitaris i també, com no, dignificant Canal 9 i fent de la televisió de referència dels mitjans públics un canal model en la difusió del bon ús de la llengua les 24 hores del dia”.

  • RobinHoodofSherwood

    Entenc que els agrade menys però millor aniria si la gent es posara a llegir a l'insigne Joan Fuster.

    Visc lluny del País Valencià, però em caigué la cara de vergonya veient el lamentable espectable del bou Raton al seu poble. De les declaracions de l'alcalde a TVE1 millor ni parlarne …. es el "panem et circus".

  • mata de jonc

    Caldria potenciar noves festes,al estil de "festa estellés´" que tan bona acollida està tinguent al País Valencià.Una jornada anual per conèixer la vida i obra del homenot Manuel Sanchis Guarner.Cal recordar les paraules del nostre amic i savi Joan Fuster: " La política que no fem nosaltres la faràn contra nosaltres".