Anar directament a les notícies

Compromís reclama obrir un procés de diàleg que definisca un nou model territorial

Publicat el en General

La Comissió de Coordinació Institucional de Compromís, reunida este dilluns a la seu nacional de la coalició, ha demanat la dimissió de Mariano Rajoy davant la seua incapacitat política per a resoldre la situació a Catalunya, i ha instat a la resta de forces del parlament espanyol a obrir una taula de diàleg per a iniciar un procés de reforma constitucional que definisca un nou model territorial on tot el món es senta còmode i vullga estar.

“Necessitem encetar una via de canvi de model territorial per tal de donar resposta a la societat plural en què vivim, acompanyada d’una reforma del sistema de finançament que garantisca la suficiència financera dels diferents territoris per a desenvolupar les seues competències atribuïdes per la llei”.

“No podem tindre ni un minut més al capdvant del govern central a un president que ha preferit utilitzar la violència contra la ciutadania a la paraula. La inconstitucionalitat del referèndum no justifica les més de 800 persones ferides este diumenge per les forces de seguretat. Una vergonyosa imatge que ha donat la volta al món obrint les portades dels principals mitjans de comunicació internacionals, i que ha suposat la crítica dels nostres socis europeus, que han recordat al senyor Rajoy que en democràcia la violència mai no pot ser un instrument de la política”.

“Ens trobem davant de la pitjor crisi política des de la Transició, i Rajoy ha demostrat no estar capacitat d’afrontar aquest repte, per això cada dia es fa més necessari que isca del govern”. Finalment, des de Compromís s’ha volgut assenyalar que mai és tard per al diàleg entre totes les parts per trobar solucions democràtiques als problemes polítics.