Anar directament a les notícies

Ferri: “El 9 d’Octubre hem de demostrar unió per reivindicar un tracte just cap al poble valencià”

Publicat el en General

El síndic de Compromís a Les Corts, Fran Ferri, ha fet hui una crida a la societat valenciana a participar, com mai, en els actes commemoratius del 9 d’Octubre. Segons Ferri “a ningú se li escapa que estem en un moment cabdal en què els valencians i valencianes hem de reclamar al govern central un tracte just cap al nostre territori”.

“En el dia de tots els valencians i valencianes és de vital importància que deixem ben clar que estem orgullosos de la nostra identitat com a poble i que volem acabar amb la marginació que patim des de fa dècades pel diferents governs de l’Estat. Demostrarem que som un poble divers però unit al voltant de la reivindicació d’un futur millor”.

Per a Ferri “es tracta d’un 9 d’Octubre festiu, com no pot ser d’una altra manera, però també reivindicatiu. Reclamem un finançament just per a destinar-ho a millorar la vida de les persones. Reivindiquem unes inversions justes per a impulsar, per exemple, el corredor mediterrani i unes rodalies de qualitat. I evidentment, exigim que ens paguen els diners que ens deuen per dècades de discriminació. Totes són qüestions de les quals depèn el futur dels valencians i valencianes, la nostra salut, les escoles dels nostres xiquets i xiquetes, les ajudes de la dependència, el futur i potencial de les empreses valencianes i el treball dels habitants del nostre territori”.

“Tot açò ho reivindiquem des de la necessitat de crear espais de diàleg i establir un debat plural sobre l’actual model territorial de l’Estat en què tots ens sentim a gust i tractats amb justícia. Un debat en el qual els valencians hem d’estar presents amb veu pròpia i reivindicant sempre els nostres interessos” ha conclòs Ferri.