Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, s’ha referit a l’anunci del conseller de Sanitat, Luis Rosado, de l’elaboració d’un pla de viabilitat per al Centre d’Investigació Príncep Felip (CIPF).

Per a Oltra “és d’un gran cinisme que el govern del PP anuncie un pla de viabilitat per a assegurar la producció investigadora al CIPF i això no supose que el Consell es comprometa a retornar al nivell de subvenció que atorgava al centre quan fou inaugurat i que s’ha vist reduït en un 75% fins convertir-lo en inviable”.

“S’han d’exigir les ajudes del Ministeri de Ciència i Innovació que no han arribat, però és enganyar a la ciutadania l’estratègia que està seguint el govern del PP d’obviar que la dràstica reducció de la seua aportació al CIPF és el que ha causat el caos que hores d’ara viu esta institució”.

Segons Oltra “este suposat pla de viabilitat per al CIPF es completa amb l’anunci d’introduir altres elements d’investigació en el centre per a rendibilitzar-lo, que en la pràctica suposarà el trasllat de part de l’estructura administrativa de la Conselleria de Sanitat a l’edifici del CIPF. Un contrasentit semblant al que ha realitzat la Conselleria de Cultura convertint en oficines part de la Biblioteca de Sant Miquel dels Reis que devaluarà totalment el projecte investigador del CIPF”.

“L’anunci que ha realitzat hui el conseller Rosado és una presa de pèl a la ciutadania, des de Compromís exigim que per a assegurar la viabilitat del centre el Consell augmente la seua subvenció i es treballe per recuperar els fons del Ministeri”.