Bota al contingut principal

El diputat de Compromís en el Congrés, Enric Bataller, i els diputats autonòmics Mònica Àlvaro, Juan Ponce i Marian el Campello, s’han reunit a València aquest divendres amb l’eurodiputat de Primavera Europea, Florent Marcellesi, amb l’objectiu de coordinar una agenda valenciana a Europa.

L’agricultura ha sigut un dels temes centrals durant la reunió. Els diputats valencians han mostrat la seua preocupació davant l’avanç de la ‘xylella fastidiosa’ en el territori, així com la taca negra, principals amenaces infeccioses per als cultius mediterranis, i han destacat la necessitat de coordinar-se per a defensar els interessos de l’agricultura valenciana davant la pròxima reforma de la PAC. En paraules de Marcellesi “una reforma cap a una transició ecològica i justa que permeta un model agrícola i d’alimentació més sostenible, democràtic i solidari”.

La necessitat de canviar el model energètic i apostar per una veritable transició energètica que permeta aconseguir un sistema sobri, eficient i 100% renovable, ha sigut un altre dels aspectes que han estat damunt de la taula durant la reunió. Marcellesi ha explicat el treball realitzat en el Parlament Europeu per a instar al govern espanyol a eliminar el popularment conegut com a “impost al sol” i deixar arrere les energies fòssils, per a apostar d’una vegada per una reforma energètica i climàtica a l’altura dels reptes del segle XXI.