Bota al contingut principal

Compromís Per Alacant ha celebrat hui dimarts 10 d’octubre l’acte de lliurament del Premi Miquel Grau, que enguany recau en la figura de l’advocada i professora de Dret Constitucional de la Universitat d’Alacant, Concha Collado, qui s’ha distingit al llarg de tota la seua trajectòria personal i professional per la defensa de les llibertats.

El premi Miquel Grau que concedeix per cinquè any Compromís Per Alacant, té l’objectiu de reivindicar la memòria d’aquest defensor de les llibertats, que va ser assassinat en la ciutat ara fa 38 anys.

Cal recordar que Miquel Grau va ser agredit en 1977 per enganxar uns cartells amb motiu de la celebració del 9 d’Octubre en la Plaça dels Estels i va morir a conseqüència de les ferides causades. Aquest jove es va convertir en un símbol de la lluita i la reivindicació valencianista en la transició democràtica.
En l’acte han intervingut el secretari local de Compromís Per Alacant, Natxo Bellido, la representant de Relacions Institucionals de la Executiva local de Compromís Silvia Ramírez, i el conseller de Transparència i Cooperació, Manuel Alcaraz, els qui han recordat amb admiració i afecte la trajectòria professional de Concha Collado com a advocada i professora en defensa de la llibertat i la igualtat.
La premiada ha agraït aquest guardó i ha assegurat que aquesta trajectòria no hauria sigut possible sense l’esforç continuat de tants homes i dones per la democràcia i la llibertat i del moviment feminista.