Anar directament a les notícies

Compromís reclama la retirada de l’indecent recurs del govern central contra la contractació de personal per a la dependència

Publicat el en Sanitat i Benestar

El grup parlamentari Compromís ha registrat en Les Corts, una Proposició No de Llei per instar a la Delegació del Govern a la retirada urgent del recurs judicial presentat contra la contractació de personal per part de l’Ajuntament de València per a realitzar les valoracions de la dependència.

Segons explica la diputada Maria Josep Ortega, “el passat 30 de març el Ple de l’Ajuntament de València va aprovar una modificació de plantilla amb l’objectiu de realitzar 65 contractacions de professionals per a realitzar les valoracions de milers de ciutadans i ciutadanes que es troben en situació de dependència, mitjançant una subvenció de 3 milions d’euros de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives”.

Aproximadament, n’hi ha 10.500 sol·licituds pendents que, per a resoldre el més prompte possible requereixen un increment de treballadors i treballadores socials, personal tècnic auxiliar, personal subaltern i administratiu i educadors i educadores social.

No obstant això, el Govern central del PP ha presentat mitjançant la Delegació del Govern un recurs judicial per anul·lar aquest acord, per paralitzar la contractació del personal que els valencians i valencianes requereixen. Els sindicats de l’ajuntament ja han exigit la retirada d’aquest recurs i han sol·licitat a l’Ajuntament que seguisca defensant aquestes contractacions com a mitjà perquè les sol·licituds de la dependència es tramite amb agilitat.

Segons assegura Ortega “estem davant d’una acció indecent del govern del PP contra les persones amb dependència. No es pot entendre cap recurs davant una mesura que busca agilitzar les valoracions per tal de millorar la vida de la gent”.

“Des de Compromís exigim al govern central i al Partit Popular que deixen ja de boicotejar les polítiques per a millorar la vida de les persones. Si ja és vergonyós que el govern central no aporte el 50% dels fons per als serveis per atendre la dependència com li obliga la llei, el que han fet ara és deixar en l’estacada a milers de persones que estan pendents de ser avaluades per accedir a les ajudes”.