Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, proposarà davant el Congrés que totes les formacions polítiques amb representació institucional puguen tindre veu en la Comissió d’Avaluació i Modernització de l’Estat Autonòmic constituïda en la Cambra Baixa. Així ho ha manifestat després de la reunió mantinguda este dilluns a Saragossa amb representats de la Chunta Aragonesista, on també han participat els diputats de Compromís en les Corts, Fran Ferri i Paco García la Torre, així com el portaveu de Compromís en el Senat, Carles Mulet.

“Des de Compromís ja vam proposar a la Mesa del Congrés que tots els grups polítics estiguérem presents en aquesta Comissió, més enllà de tindre dret a vot o no, perquè no es tracta de votar, sinó d’arribar acords i enriquir el debat amb l’aportació de totes les sensibilitats polítiques” ha apuntat Baldoví.

Per al diputat de Compromís en el Congrés, el moment actual “ens està ensenyant que cal sumar, no excloure veus” i ha defensat la necessitat que “totes les sensibilitats polítiques que tinguen representació en governs autonòmics o ajuntaments, puguen aportar la seua visió en un debat tant transcendental com el del model territorial”.

En cas que la proposta no prospere, Baldoví ha assegurat que “des de Compromís es treballarà conjuntament amb la CHA per representar la veu aragonesista al Congrés i el Senat, i traslladar les seues reivindicacions”.

La reunió d’este dilluns també ha abordat la necessitat de millorar les infraestructures que uneixen Aragó amb el País Valencià. En aquest sentit, per a Baldoví “és necessari posar en comú allò que ens uneix, com la reivindicació del desdoblament de la N-232 o la connexió ferroviària de València – Sagunt – Saragossa, i treballar conjutament perquè Espanya deixe de pensar de forma radial i comence a fer-ho de manera més transversal”.