Bota al contingut principal

La Comissió Executiva de Compromís, reunida este dimarts a la seu Nacional de la coalició, ha mostrat la seua desconfiança davant l’anunci per part del ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, de convocar de forma “immediata” al Consell de Política Fiscal i Financera per reformar el Sistema Autonòmic de Finançament abans de finalitzar l’any.

“Des de Compromís exigim fets i no paraules perquè no seria la primera ni la segona vegada que el govern del PP incompleix la seua promesa de reformar el sistema de finançament, una reforma que porta ajornant-la des de l’any 2014. A més, encara no sabem com vol el senyor Montoro que es duga a terme eixa reforma, però sospitem que la seua proposta no serà molt beneficiosa per al poble valencià, d’ahí la negativa del PP de participar en la manifestació convocada per al 18 de novembre a València per a reclamar un finançament just”. En aquests sentit, s’ha recordat que “som el territori pitjor finançat de tot l’Estat, una injusta situació amb les valencianes i els valencians que posa en perill el nostre Estat de benestar”.

En la Comissió Executiva de Compromís també s’ha parlat hui sobre els Pressupostos de la Generalitat per a l’any 2018, l’avantprojecte dels quals seran presentats en els pròxims dies. Des de Compromís es treballa perquè els comptes del Consell continuen incidint en el rescat de les persones i la millora del nostre teixit econòmic.

Per altra banda, la direcció de Compromís s’ha mostrat esperançada amb el fet que la pressió europea puga accelerar les obres del corredor Mediterrani, com es va desprendre de la darrera reunió del Comité Europeu de les Regions on es va presentar un dictamen sobre aquesta necessària infraestructura.

Així mateix des de Compromís s’ha volgut destacar la gran importància de la interlocució que la Vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra està mantenint estos dies amb les institucions europees. “Som referents en la lluita contra la pobresa, contra la violència de gènere i en defensa dels drets de la infància i eixa és ara la millor carta de presentació dels valencians i valencianes a Europa”.

Durant la reunió de hui, la Comissió Executiva també ha qualificat de greu errada l’empresonament incondicional de Jordi Cuixart i Jordi Sánchez. “Es tracta d’una decisió que va en contra de la solució que reclamem i que passa pel diàleg per aconseguir un encaix territorial on tots i totes estiguen còmodes”.

Per últim, des de Compromís s’ha volgut mostrar tot el suport al poble de Galícia, Astúries i Portugal pels incendis que estan patint estos dies. Una greu situació que només es pot pal·liar amb mesures de prevenció impulsades des de les administracions públiques. En eixe sentit, la direcció de Compromís ha volgut posar en valor la labor en prevenció d’incendis que des del Consell s’està impulsant.