Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha anunciat després de l’anunci de la decisió del Consell de Ministres que el proper divendres 27 en el Ple del Senat en el qual es votaran aquestes propostes, “la coalició es posicionarà en el no a l’aplicació de les mesures adoptades baix el paraigua de l’article 155”.

Segons Mulet “entenem que s’ha anat massa lluny amb tot aquest despropòsit i ha mancat molta ma esquerra i capacitat d’escoltar, de parlar, de seure’s en una taula. Tota l’escenificació de cartes i ultimàtums ha semblat més un excés de teatralització, que no uns posicionaments seriosos per part de Governs sensats. Negociar una eixida no era ni claudicar ni donar la raó a l’adversari, era simplement, actuar amb maduresa i ací s’ha optat per la via de la força, en molts casos desmesurada i contraproduent”.

Per al portaveu de Compromís en la Cambra Alta “el nou episodi del Govern Central, amb el suport del règim del 78, no suposa cap solució al conflicte, la societat catalana i cada cop també més de l’Estat, està més polaritzada. La mesura anunciada hui simplement és un cop d’efecte, una fugida cap endavant, però que en lloc d’aplacar els conflicte, el reviscolarà encara més i la situació serà cada cop més insuportable”.

Compromís reitera la necessitat de buscar entre tots els actors possibles una solució a la crisi territorial de l’Estat. “Este model no aguanta més, Catalunya és sols un símptoma, i les mesures de força d’ara seran insuficients i contraproduents, i al final no hi haurà més remei que un ampla reforma de tot el model, on els valencians, de nou, no podem quedar-nos relegats a observadors ni als que paguem la festa a la resta. Tenim un infrafinançament, un deute històric, una invisibilització com a poble que caldrà posar damunt la taula quan comencem a debatre el futur d’este Estat, i sabem que PP i PSOE no van a ser qui intenten visualitzar el nostre País i la seua problemàtica, com mai ho han fet”, ha dit.

Mulet ha remarcat que la única eixida possible a aquest conflicte, que tendirà a enquistar-se amb les mesures del Govern actual, és el diàleg, sense apriorismes i sense imposicions. “Parlar, i sobre tot escoltar molt i buscar punts en comú per repensar el model territorial que volem per al futur, en eixe posicionament ens trobaran sempre”.