Bota al contingut principal

La Diputació d’Alacant té 20 dies per a remetre al jutjat del Contenciós-Administratiu Número 4 d’Alacant l’expedient administratiu recorregut per Compromís i referent a la subvenció a dit concedida per l’equip de Govern a un dels seus vicepresidents, Alejandro Morant, per a la construcció d’un pavelló esportiu per valor de 700.000 en el poble del que és alcalde, Busot.

La petició del jutjat és el resultat de l’escrit de demanda interposat per la coalició en la seua lluita contra les subvencions a dit en la institució provincial, les quals són concedides per l’equip de govern del PP evitant la concurrència pública i sense estar lligades a fets extraordinaris o associades a una despesa especial, entre diversos factors amb els quals es podria estar vulnerant la llei.

És la primera ocasió en la qual un grup polític en la Diputació comença una iniciativa semblant. Amb ella Compromís pretén obtenir una resolució contrària a la manera en què el PP gestiona aquest tipus d’ajudes, sempre amb un caràcter electoralista, i que la sentència marque un patró de comportament en una Diputació desacreditada quant a la gestió dels diners públics es refereix.

La subvenció en cuestión atorga una eminència a l’ajuntament governat pel vicepresident Morant que discrimina a la gran majoria de municipis de les comarques alacantines: Busot queda eximit del 100% del pagament de l’obra, mentre que la resta de municipis que van concórrer a les convocatòries públiques per als plans d’obres i serveis de la Diputació hauran de pagar alts percentatges del cost total. És més, aquests ajuntaments que van acudir al concurs públic i van obtenir una subvenció hauran d’estar entre dos i quatre anys per a reclamar subvenció de qualsevol tipus, situació que no afecta a Busot.

La de Busot  (770.000 euros) és una de les quatre ajudes nominatives atorgades per l’equip de govern a un diputat seu en els últims mesos. Les altres són per a La Nucia  (1,1 milions d’euros €), Mutxamel (1,2 mil) i Calp, on és alcalde el president de la Diputació, César Sánchez, i que rebrà 2,2 milions d’euros (la inversió més alta en tota la legislatura) per a realitzar una obra competència de l’Estat sobre terrenys que són propietat de  la seua sogra. Totes elles hipotequen el pressupost anual actual i futur. Les obres estaran inaugurades en els mesos previs a les eleccions del 2019.