Bota al contingut principal

La coalició Compromís ha censurat la “irresponsabilitat” del PP “que poques lliçons pot donar de compliment de la llei a ningú i que ha decidit activar el 155 amb Catalunya i amenaça com un pinxo amb aplicar-lo en altres autonomies“, una cosa sense parangó en la història democràtica. El senador territorial ha declarat aquest matí “com de bé que li va al PP aquesta crisi territorial per amagar darrere de les banderes, la confrontació i els sentiments més viscerals, totes les seues misèries, els seus problemes amb la justícia, amb el seu finançament i, en definitiva, amb la corrupció“.

Mulet ha afegit que “el PP no té voluntat de solucionar res, sinó en prolongar-el màxim temps possible com a cortina de fum perfecta“. Així ha assenyalat que “mentre parlem de Catalunya no parlem de la Gürtel” i ha recordat que “davant d’un referèndum que diuen no ha existit, la resposta hauria d’haver estat no reconèixer els resultats per no tenir caràcter vinculant i si creuen que la majoria de Catalunya no està per l’escissió, pactar un referèndum vinculant i començar la campanya electoral, com a forma pacífica i democràtica de fer això enquistat problema“.

Compromís considera que algunes de les mesures plantejades pel Consell de Ministres seran “contraproduents“, per “desafortunades i miops” ja que “semblen no haver-se adonat que no contribuiran en res a la solució del conflicte, com tampoc va ajudar la seua campanya de recollida de signatures contra l’Estatut“, ha assenyalat Mulet.

Així Compromís aposta per una via del diàleg “però no només per a Catalunya, sinó amb tot l’estat, amb totes les nacionalitats, per dissenyar un futur en què estiguem tots a gust, pel convenciment, per estar a gust i no per la força. Aquesta és l’aportació que fem els valencians de Compromís, apostant pel diàleg“.

DISSOLUCIÓ DEL PP

El senador valencià ha reclamat la “dissolució” del PP, immers en greus problemes de finançament, acusacions de delictes electorals i moltes altres formes de presumptes delictes. “Abanderen la crispació per agitar a l’ultradreta que actua amb impunitat a Saragossa o València; polaritzar la societat i recaptar vots amb això, en comptes d’entonar el seu mea culpa i dissoldre’s“, ha conclòs.