Bota al contingut principal

La diputada de Compromís, Isaura Navarro, s’ha referit a la informació coneguda hui sobre l’informe policial que confirma que durant el govern del Partit Popular 22 mestres de religió cobraren sense donar classes.

El passat mes de març, Navarro va interposar una denuncia davant la Fiscalia pel presumpte desviament de fons públics durant els governs del PP, que podria ascendir als 9 milions d’euros, com a conseqüència del nomenament fictici de 22 persones que cobraven de l’administració valenciana com a professors de religió en centres públics, però que en realitat treballaven en les diòcesis de València, Alacant i Castelló.

Per a Navarro, “l’informe de la Policia ve a confirmar allò que denunciàrem, que presumptament el govern del PP finançava 22 llocs de treball de l’arquebisbat, uns llocs que s’havien de duplicar, és a dir que des de l’administració es pagaven doblement”.

“Estos llocs de treball havia d’haver-los pagat l’església catòlica i en realitat eren pagats pel govern valencià del PP, que deia que no tenia diners per a construir col·legis, però que sí que tenia diners per a finançar llocs de treball de l’església catòlica d’una manera il·legal”.

Segons la diputada de Compromís, “estem davant, presumptament, d’un finançament il·legal a l’església catòlica. Açò és una vergonya i la Consellera d’Educació en eixa etapa i actual portaveu adjunta del PP en les Corts, María José Catalá, hauria de donar explicacions pel que vaig denunciar en el seu moment i es confirma en este informe de la Policia. Alberto Fabra i María José Catalá es dedicaren des del govern a pagar treballadors a l’església catòlica sense cap empara legal”.