Bota al contingut principal

El síndic de Compromís, Fran Ferri, ha criticat hui l’acord del Consell de Ministres de recórrer davant el Tribunal Constitucional la Llei valenciana de la Funció Social de l’Habitatge i la Llei valenciana contra la Pobresa Energètica.

Segons ha assegurat Ferri “una de les prioritats de la nova majoria del Botànic va ser lluitar contra la pobresa i els seus efectes i ajudar a les persones més vulnerables de la societat a tindre una vida digna. Part d’eixe compromís va ser l’aprovació de la Llei de Funció Social de l’Habitatge, per a garantir que tot el món tinga dret a una vivenda digna, i la Llei de Pobresa Energètica, que posa per davant els interessos de les persones al de les grans comercialitzadores d’energia”.

“Per això -ha afegit el portaveu de Compromís- és d’una enorme crueltat que el govern central i el Partit Popular ataquen estes normes de cara a l’hivern quan es fa més necessari que mai comptar amb energia i calefacció. Recordem que segons els estudis la pobresa energètica accelera centenars de morts a la nostra terra a causa de l’efecte de les baixes temperatures en cases sense calefacció ni aïllament adequat”.

Per a Ferri “el partit de la senyora Bonig es torna a posar al costat dels poderosos com han fet sempre que han tingut el poder. Tot i estos recursos del govern central, tant des de Compromís com la resta de partits que conformem l’Acord del Botànic, continuarem treballant per a les persones més vulnerables de la societat, per què tot el món tinga dret a una casa digna i accés a l’energia”.