Bota al contingut principal

El responsable d’Economia i Hisenda de Compromís en el Congrés, Ignasi Candela, ha formulat una pregunta escrita en la qual qüestiona al Govern si “pensa intervenir els comptes d’altres ajuntaments en situacions similars al de Madrid en el curt-mig termini”, en referència als ajuntaments de València, Zaragoza o Barcelona, entre d’altres. Així mateix, ha anunciat que la formació valenciana presentarà esmenes en els pròxims pressupostos de l’Estat per a evitar l’ús arbitrari de la Llei Orgànica d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera per part del Govern.

Candela considera que el Govern està utilitzant la LOEPSF “per a finalitats espúries”, ja que entre els objectius de la Llei s’estableix impulsar el creixement i la creació d’ocupació en l’economia espanyola i “amb la intervenció dels comptes per part del Ministeri, no es podran dur a terme una multitud d’obres públiques planificades per l’Ajuntament, amb la consegüent pèrdua de beneficis econòmics”.

El diputat també ha preguntat al Govern “per què no aplica la LOEPSF amb més flexibilitat, donats els bons resultats econòmics de l’Ajuntament de Madrid i de la resta d’ajuntaments governats per les forces del canvi”.