Anar directament a les notícies

Compromís proposa que Les Corts exigisquen a Rajoy la retirada dels recursos a lleis socials

Publicat el en General

El grup parlamentari Compromís ha registrat en Les Corts una proposició no de llei d’urgència per a exigir al govern central la retirada dels recursos d’inconstitucionalitat davant les lleis de funció social de l’habitatge i contra la pobresa energètica aprovades pel parlament valencià. Amb esta iniciativa Compromís vol també que Les Corts manifesten el seu suport a l’exercici de l’autogovern per part de les institucions valencianes amb l’objectiu millorar la vida de la ciutadania, especialment d’aquella en situació de vulnerabilitat.

Segons explica el síndic de Compromís, Fran Ferri, “estes lleis responen als objectius tant del Consell com de Les Corts d’impulsar mesures per a continuar reduint la pobresa i millorar les condicions de vida de les persones que se troben en situació d’exclusió”.

Ambdues lleis van ser rebudes amb un alt grau de satisfacció en la societat civil i les entitats que defensen els drets de les persones més vulnerables i que centren la seua activitat en l’atenció de les persones en risc de pobresa i exclusió. Les mesures contemplades en estes normes dotaven als poders públics d’un major ventall d’instruments per a lluitar contra la pobresa i garantir el dret a una vida digna de tota la ciutadania.

“Malauradament, -ha afegit Ferri- el recurs d’inconstitucionalitat del govern central provocarà la suspensió automàtica d’estes normes, tal i com estableix l’article 161 de la Constitució”.

“Des de Compromís volem remarcar que és d’una enorme crueltat que el govern central i el Partit Popular ataquen estes normes quan s’apropa l’hivern i es fa més necessari que mai comptar amb energia i calefacció. Recordem que la pobresa energètica accelera centenars de morts a causa de l’efecte de les baixes temperatures en llars sense calefacció ni aïllament adequat”.

Per a Ferri “els recursos del govern de Rajoy a les lleis socials aprovades per Les Corts són una mostra més de l’alternativa que planteja el PP. A la corrupció se li sumen les retallades en drets i la desigualtat per bandera. Ataquen el nostre autogovern perquè des de 2015 estem exercint les nostres competències per a millorar la vida de les persones i no per a omplir la butxaca d’uns pocs. Exigim a Rajoy i el govern central una cosa molt senzilla: Si no volen treballar per a ajudar a les persones més vulnerables, com a mínim, que ens deixen fer-ho a al resta”.