Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha demanat a Isabel Bonig, líder del PP valencià, que aprofite la seua reunió amb Cristóbal Montoro, Ministre d’Hisenda, per a exigir-li que demane disculpes pel maltractament econòmic al qual h sotmés al al territorio valencià.

“És una casualitat que la mateixa setmana que tots els valencians ens manifestarem en els carrers de València per un sistema de finançament just per al País Valencià, Bonig, es reunisca amb Montoro per a parlar del mateix tema. Esperem que, ara que s’ha d’estar fent la maleta per a anar a Madrid, fique en ella els desitjos dels valencians", ha explicat Baldoví en una compareixença.

Baldoví proposa a la líder del PPCV que li diga a Montoro que demane a perdó per anomenar “plorons a un poble que maltracta econòmicament, que li recorde que han tingut 6 anys de majoria absoluta per a canviar aquest injust sistema i que no ho han fet i que demane disculpes perquè el nou model de finançament hauria d’haver estat fa 3 anys, tal com marca la llei”.

El diputat valencià vol que Bonig li demane també “que si trau avant els pròxims Pressupostos Generals de l’Estat que no siguen tan infames com als que ens té acostumats i que, per una vegada, ens tracte amb dignitat”.

El portaveu de Compromís també ha comparat la situació de les institucions valencianes amb les d’altres territoris: “A veure si en Moncloa tenen la mateixa pressa d’arreglar el finançament dels valencians com el contingent basc, que en un parell de setmanes estarem aprovant-ho”

Baldoví ha demanat a Bonig que “deixe de mirar tant a Catalunya i que comence a mirar pels interessos de lloa valencians. Esperem que la reunió no siga solament una foto sinó que s’anuncie que el deute valencià és il·legítim i que es condona”.