Bota al contingut principal

El síndic del grup parlamentari Compromís en Les Corts, Fran Ferri, ha qualificat com a xantatge que la portaveu popular, Isabel Bonig, haja vinculat hui la instauració del nou sistema de finançament autonòmic al suport als Pressupostos Generals de l’Estat de 2018.

Per a Ferri “Bonig ha aconseguit traspassar hui totes les barreres de deslleialtat i menyspreu al poble valencià, el que és bona mostra de com d’aterrits estan al PP davant la manifestació del pròxim dissabte a València per exigir un finançament just per al nostre territori”.

“De la reunió partidista de hui de Bonig amb el ministre d’Hisenda, Cristobal Montoro, comprovem que no ha eixit res bo per als valencians. En compte de la rectificació i les disculpes que es mereix la nostra autonomia perquè el govern del PP no ha sigut capaç de canviar l’actual model de finançament, caducat des de 2014 i absolutament injust amb nosaltres, Bonig ha eixit de la reunió anunciant l’elaboració d’un manifest de suport als PGE de 2018. Un escrit que vol que sindicats, patronal i partits signem i que vincula al canvi de finançament autonòmic. Un xantatge en tota regla, a més d’una dilació que no podem acceptar”.

“No es culpa dels valencians que Bonig vullga molt ser candidata en 2019 i des del carrer Gènova li hagen posat com a condició que done suport a un govern que ens discrimina abans que als interessos del poble que la va triar. Bonig ha venut als valencians i valencianes a canvi de la seua candidatura. Si algun dirigent valencià, amb una miqueta de decència, va a reunir-se amb Montoro és per a dir-li que el canvi de model de finançament és urgent i s’ha de fer ja”.

Segons el síndic de Compromís “a més Bonig s’ha delectat amb els sistema injust que patim fent un anunci del FLA i volent fer-lo passar per finançament quan es tracta d’un prestec de l’estat. El govern Rajoy en compte de complir amb un dret, el finançament que en justícia ens pertoca, ens fa arribar un préstec, com és el FLA, que augmenta, a més, el deute de la Generalitat”.

Per a Ferri, “eixe anunci del FLA, deixa ben clara també la deslleialtat del ministre Montoro amb el govern valencià, fent arribar a un membre de l’oposició una informació com esta abans que al propi Consell. Tot açò és bona mostra de l’ús partidista que fa el Ministeri d’Hisenda del finançament en contra d’un govern autonòmic amb el qual no guarda les mínimes regles de lleialtat institucional”.