Bota al contingut principal

La diputada de Compromís en el Congrés, Marta Sorlí, ha exigit la retirada immediata de la campanya institucional Menors sense alcohol perquè "promou l’acceptació social d’un problema tan seriós com és una violació i posa el focus sobre la víctima, en comptes de sobre l’agressor.

La campanya del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat va dirigida a pares i mares per a alertar-los dels perills de l’alcohol per als menors però sorprén que en un dels cartells on apareix una jove es vincule el nombre de relacions sexuals no consentides amb el consum d’alcohol.

Per a Sorlí: “Una vegada més ens trobem amb una campanya infame per part d’una administració pública. El Ministeri d’Igualtat hauria de promoure valors de respecte i tolerància i mai hauria de normalitzar als xics joves com a agressius ni justificar mitjançant el consum d’alcohol les possibles agressions sexuals que poden patir”.

En aquest sentit la diputada de Compromís ha registrat una bateria de preguntes parlamentària perquè el Govern esclarisca si “considera adequat responsabilitzar a les joves que han mantingut relacions sexuals no consentides, és a dir violades, per l’alcohol que han ingerit”.