Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha titllat de “insult als valencians i les valencians” que es porte d’urgència al Congrés l’aprovació d’una millora en el Cupo basc per “mantindre al Partit Popular un any més en la Moncloa”.

Baldoví ha explicat que Euskadi ja compta amb un bon sistema de finançament mentre que en l’Estat Español existeixen altres territoris que pateixen diàriament les conseqüències del seu infrafinanciación: “Territoris com el valencià només poden prestar els serveis essencials que l’estat li encomana endeutant-se cada vegada mes o a través del Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA).

El diputat valencià veu un clar interès en l’aprovació de la proposta per al Cupo basc aquesta mateixa setmana, “el Partit Popular, amb aquest moviment, té assegurada l’aprovació dels pròxims Pressupostos Generals de l’Estat i puga tenir un any més el control del BOE”.

Baldoví ha defensat el vot negatiu de Compromís a la tramitació d’aquesta setmana del Cupo basc encara que afirma que “la formació votarà un «sí» claríssim al Cupo basc el mateix dia que el govern aprove un sistema de finançament territorial que no discrimine als valencians”.

Compromís, en un comunicat, critica que es comercie amb els drets de la ciutadania: “Els sistemes de finançament serveixen per a garantir els drets de les persones i haurien d'estar tots presents en la Constitució Espanyola, no solament els dos dels territoris forals. Si la Constitució ha de garantir la igualtat de drets i deures els drets fonamentals de les persones han de prevaldre sobre els interessos de qualsevol partit polític”.