Bota al contingut principal

El grup de Compromís al Congrés  ha exigit explicacions al president de la Corporació de Ràdio Televisió Espanyola (RTVE), José Antonio Sánchez Domínguez, per invisibilitzar la manifestació per un Finançament just del passat 18 de novembre a València.

La coalició no entén per què la protesta pel tren a Extremadura va copar dos minuts de l’informatiu de dissabte passat mentre que ni es va fer esment la multitudinària manifestació valenciana sent notòriament superior en quant a nombre d’assistents.

Des de Compromís alerten de la diferència en el tractament informatiu quan fins i tot les xifres de Delegació del Govern afirmen que la marxa valenciana va tenir tres vegades més assistents que la manifestació pel tren a Extremadura. La manifestació per un finançament just va congregar 17.000 valencians i valencianes , davant els 6.500 extremenys, d’acord a les dades de Delegació del Govern. La diferència d’assistència encara es dispara més si ho comparem amb els 60.000 assistents segons els càlculs dels organitzadors.

“Considera el Govern i la presidència de RTVE que la manifestació per una finançament just tenia rellevància informativa? “, ha preguntat la formació valenciana, que s’ha interessat per les raons per no incloure la manifestació al telenotícies de la cadena pública.

Des de Compromís han carregat contra el sectarisme a RTVE, una manca de independència de la qual porten alertant els seus propis treballadors des de 2012, amb la volta del PP al capdavant del Govern. La denúncia de Compromís se suma a la bateria de preguntes que acumula la cobertura informativa de RTVE. La formació valenciana ja va presentar la setmana passada una pregunta sobre les declaracions masclistes de Salvador Sostres al programa de Carlos Herrera, així com sobre els criteris per a no informar sobre els pagaments en B al president del Govern, Mariano Rajoy, als quals va apuntar el cap de la UDEF.