Bota al contingut principal

De forma inaudita, al portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, li ha estat retirada la paraula durant la primera de les preguntes al president del Govern, Mariano Rajoy quan intervenia per preguntar sobre les mesures que el Govern tenia previst adoptar per acabar amb l’infrafinançament valencià i la manca d’inversions al territori.

Estem al nivell de Turquia amb la llibertat d’expressió, amb la censura i amb les idees que no els agraden. Igual intervenen una autonomia, que una capital, que fan callar les veus que els recorden quina classe de governants són i com maltracten la nostra autonomia, que ha passat del lladronici a l’honradesa“, ha assenyalat Mulet. El senador estava intervenint quan el president del Senat, Pío García-Escudero, l’ha cridat a l’ordre el representant territorial valencià per acabar retirant-li la paraula “amb l’excusa que no m’estava cenyint a la pregunta, quan Mariano Rajoy tampoc ha contestat la pregunta formulada, sense que el president l’hi haja retret“.

Mulet ha considerat “arbitrari, inaudit i poc democràtic” el capot que li ha llançat el president del Senat al del Govern “quan estàvem intervenint i qüestionant el maltractament del PP, cosa que li ha molestat i ens ha deixat sense poder-li proposar les nostres propostes. Tenim tot el dret del món a exercir el nostre dret constitucional a dir-li a Rajoy el que pensem i volem per a la nostra autonomia“, ha indicat.

Compromís plantejarà una queixa formal per aquests fets “autoritaris i poc democràtics“. Carles Mulet li ha mostrat al president un retall dels papers de Bárcenas.