Bota al contingut principal

El diputat més jove de les Corts Valencianes, Fran Ferri, ha fet una ferma defensa del patrimoni cultural valencià, de la llengua i del turisme en la sessió de control a la consellera portaveu del govern i responsable d’eixe àrees, Lola Johnson. Ferri ha reivindicat un major esforç per part del Consell per a posar en valor el ric patrimoni arqueològic, cultural i lingüístic, que, en opinió del diputat valencianista, “estan en seriós perill per la manca d’interés i d’inversió del govern valencià”.

En la seua primera intervenció en la cambra, Ferri ha parlat dels jaciments arqueològics i monuments que es troben en perill per falta de protecció i ha demanat la seua posada en valor, per a no perdre la identitat i per a generar nous atractius per a un turisme cultural de qualitat.

Ferri ha recordat a la consellera “el gran frau del festival Sagunt a Escena, al que primer li han llevat o amagat el seu nom històric i, on per primera vegada en la seua llarga existència, no ha tingut cap actuació en valencià”. Per això, el jove diputat valencianista ha defensat que des del Consell es pose en marxa, de nou, el circuit teatral valencià i que es potencien els grups de teatre valencià i en valencià.

La llengua ha estat un dels pilars de la intervenció del parlamentari de Compromís, qui ha defensat la gran producció de música en valencià que es fa en l’actualitat, “sense cap mena d’ajuda oficial per part de la Generalitat” i per això, Ferri ha mostrat el seu total suport al Col•lectiu Ovidi Montllor de músics en valencià. També en el terreny musical, el diputat més jove de la cambra ha demanat a la consellera Johnson un acte de responsabilitat política i que assumisca la negociació amb les societats musicals del País Valencià, en greu perill per les fortes retallades que ve aplicant el govern del PP des de fa uns anys.

En la darrera part de la seua primera intervenció, Fran Ferri ha instat a la consellera a posar en marxa un Pla Estratègic per a generar un turisme de qualitat i sostenible amb el medi ambient i la societat, al mateix temps que li ha recordat a Johnson que el turisme residencial que s’ha potenciat des del PP, “no el podem comptar com turisme i cal buscar noves vies, tenint en compte que este sector és un motor econòmic importantíssim”. També en matèria de turisme, Ferri ha denunciat les repetides subvencions que any rere any dóna la conselleria a empreses afins al PP o a ex consellers “i que no serveixen per a fomentar un turisme de qualitat”.