Bota al contingut principal

El senador Jordi Navarrete ha reclamat hui al PP que deixen avançar a les diferents comunitats autònomes en matèria d’educació i eludisquen el voler fer seu el sistema quan no són les seues competències. “Deixen d’utilitzar les aules com a altaveu del seu ideari que ja no convenç ningú. Renoveu-vos, que les vostres idees estan arnades“, ha assenyalat el senador.

Navarrete, que ha presentat diverses esmenes en nom de Compromís a la moció del PNB que reclamava respecte a les competències en matèria d’educació, ha exigit una millora en les condicions dels mestres i respecte cap al seu treball, sense ingerències i que acaben les falses acusacions d’adoctrinament en el sistema públic educatiu. “El Partit Popular, com ha vingut demostrant, és poc partidari de mantenir un sistema educatiu de qualitat. Deu ser perquè, si més no pense la gent i com menys capacitat de discerniment, millor li ve“, ha declarat.

El castellonenc ha demanat al PP que aclarisca si continuaran fent política fent mal a la imatge de professionals que es dediquen a l’ensenyament amb les acusacions d’adoctrinament a les aules. “Aquests dies està sent Catalunya, però ningú està fora de perill de les blasfèmies del PP que, quan no pot atacar amb tancs o cops de decret, directament inventa“, els ha retret.

Per Navarrete l’infrafinançament a les CCAA és ja de per si la millor manera de limitar la capacitat dels centres educatius. En aquest sentit ha reclamat “un increment en la despesa en educació fins arribar fins a, almenys, el 7% del PIB“.

Navarrete ha reclamat a més la necessitat d’enfortir el sector educatiu “com a motor de canvi, regenerar la confiança i evitar el distanciament entre l’escola i la societat, així com reubicar la funció docent, buscant el prestigi de mestres i professors, fomentar el plurilingüisme i garantir que els alumnes tinguen les mateixes oportunitats educatives, independentment de l’autonomia on residisquen, assegurant la suficiència de recursos al model“.

Si volem que la nostra societat avance i cresca“, ha dit “resulta menester garantir l’accés i gratuïtat a centres educatius que s’ajusten el seu ideari i model educatiu als principis reconeguts en la Constitució, els estatuts d’autonomia, la Declaració Universal de Drets Humans i la Declaració Universal dels Drets dels Infants“.

Compromís ha reclamat implantar el laïcisme a l’escola pública com a garantia de l’exercici del drets a l’educació de tot el món en condicions d’igualtat i respecte a la llibertat de consciència i a un ensenyament sense dogmes.