Bota al contingut principal

La diputada de Compromís en les Corts, Cristina Rodríguez Armigen, reclama al Ministeri de Foment que marque un full de ruta per al tancament de les naus de càrrega, descàrrega i manipulació de sòlids a granel del Port d’Alacant.

La coalició ha traslladat al seu grup en el Congrés el mandat aprovat dijous passat pel parlament valencià perquè el Govern d’Espanya facilite els mitjans i recursos econòmics possibles i que l’Autoritat Portuària i/o la iniciativa privada procedisquen a la construcció d’un sistema d’emmagatzematge en naus tancades i en depressió.

El grup que dirigeix Joan Baldoví en el Congrés preguntarà davant la comissió pertinent pel full de ruta que haurà de seguir el Govern per a solucionar un problema derivat de la particularitat del port alacantí, integrat en la ciutat i amb una activitat industrial que té en peus de guerra a la Plataforma d’Afectats per la descàrrega a granel, conformada per veïns de barris adjacents al Port.

La coalició també ha traslladat al seu representant en el parlament europeu el mandat de les Corts, aprovat per tots els grups presents en la càmera autonòmica, perquè siga tingut en compte en la investigació oberta per la Comissió Europea. 

“Foment ha de marcar terminis per a tancar les naus del Port. Est és un problema que afecta a la salut del veïnat i els propis treballadors per la particular situació del port alacantí, integrat dins del nucli poblacional. El ministre Íñigo de la Serna ja va ser determinant com a alcalde de Santander del tancament de les naus del seu port, molt similar a l’alacantí. Ara ha de bolcar-se a Alacant”, ha considerat Rodríguez Armigen.