Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha anunciat la presentació d’una Proposició No de Llei perquè Les Corts insten al govern central a posar fi a l’exigència que vincula l’obtenció del FLA a un conveni amb Farmaindustria.

La diputada de Compromís, Isaura Navarro, ha assenyalat que “mentre comunitats autònomes com la nostra estan fent un treball per abaratir la compra de medicaments, com s’ha fet amb les vacunes, amb compres centralitzades. Des del govern del Partit Popular es boicoteja eixe treball obligant, per a cobrar el FLA, a signar un conveni amb la industria farmacèutica per afavorir els seus beneficis econòmics”.

“Des del País Valencià no podem tolerar que es faça eixe xantatge per a tindre accés als diners del FLA, que a més són els diners que realment ens pertanyen perquè estem infrafinançats per culpa d’un sistema de finançament injust que està caducat i que el mateix govern del PP no vol canviar”.

Per a Compromís el fet que estiguem davant d’un conveni d’adhesió voluntària per després exigir la seua signatura per accedir al FLA suposa en el cas de comunitats com la Valenciana de facto una obligació, en ser una autonomia infrafinançada. “Per això, reclamem l’eliminació com a requisit per percebre el FLA l’adhesió al Conveni de col·laboració entre l’Administració General de l’Estat (Ministeris de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, el Ministeri d’Hisenda i Funció Pública) i l’Associació Nacional Empresarial de la Indústria Farmacèutica (Farmaindustria) subscrit el 29 de desembre del 2016”.

Per a Navarro “el que s’evidencia en esta situació és que el PP posa els interessos d’una indústria com la farmacèutica, amb beneficis milionaris, per davant dels interessos de la ciutadania. És intolerable que se’ns obligue a la signatura d’un conveni en què la nostra autonomia no ha sigut part negociadora, que no ha passat pel Consell Interterritorial i que damunt no beneficia a les arques públiques, afavorint els medicaments de marca per damunt dels genèrics. Els genèrics són una garantia d’estalvi per a les comunitats autònomes en quant a la compra de productes farmacèutics”.

“El Partit Popular mai pensa en l’interés de la ciutadania, mai pensa en la salut pública, sempre considera la salut com una via de negoci per als seus amics”, ha conclòs la parlamentària de Compromís.