Bota al contingut principal

El senador de Compromís, Jordi Navarrete, ha manifestat la seua alegria compartida amb la de molts veïns del Maestrat, per l’anunci realitzat hui a Castelló pel ministre Íñigo de la Serna que ha anunciat unilateralment una millora substancial de trens de Rodalies fins al Maestrat a el marc d’un pla autonòmic.

El grup de senadors de Compromís, Carles Mulet i Jordi Navarrete, han manifestat aquest matí “no tenir cap dubte” que la moció de la coalició de crear un nucli de Rodalies a Castelló per donar servei al Maestrat i amb una extensió fins a Tortosa ha estat el revulsiu que ha portat a aquest anunci, després que el PP quedés sol i en evidència rebutjant el que ara han anunciat.

Des de Compromís Navarrete ha indicat que “seguirem vigilant l’efectiva millora en aquests trens, després de dècades de mocions plenàries, incompliments d’acords i reclamacions dels usuaris que, en les últimes setmanes han vist caure la seua qualitat, amb viatges amb estudiants amuntegats i situacions d’inseguretat“.

L’anunci suposa, per a Compromís, “una bona notícia” a costa del que puga concretar en l’acte anunciat amb el president del Consell, Ximo Puig. “En Compromís ens prenem aquest objectiu com un dels prioritaris des de la nostra arribada al Senat, recentment hem reclamat una reunió amb el ministre, responsables de Renfe i Adif per abordar aquesta qüestió. Confiem que s’inclogui com demanàvem el servei en les Obligacions de Servei Públic propers a renovar, ja que és justa la reclamació i volem que satisfaça les necessitats de les persones d’aquestes comarques“, ha conclòs Navarrete.

Senador desconvocat

D’altra banda el senador ha lamentat que el PP convoqués i desconvoqués al senador Jordi Navarrete per presentar hui a Castelló l’anunci i que haja optat per fer-lo en solitari, marginant als que han reclamat sempre tal anunci. “Un fet deplorable i deslleial, però habitual i previsible venint del PP que vol treure rèdit ara després d’haver quedat en evidència rebutjant al Senat el que hui presenta“, ha indicat. “Van a dimitir aquells que van votar en contra?”, s’ha preguntat Mulet. Tant Mulet com Navarrete van a demanar detalls d’aquest pla, data de posada en funcionament, preus, horaris i característiques del servei.