Bota al contingut principal

El diputat de Compromís i representant de la formació a l’Intergrup de Memòria Històrica del Congrés, Enric Bataller, ha emplaçat al PSOE a votar a favor de l’esmena als Pressupostos Generals de l’Estat de 2018 i en endavant per a l’exhumació de les fosses de les víctimes del franquisme a Paterna.

Bataller ha aprofitat la visita del secretari general socialista, Pedro Sánchez, a la fossa 113 del municipi valencià, per demanar-li que done suport a la proposició no de llei de Compromís que exigeix una partida pressupostària destinada a obrir les fosses i recuperar la dignitat de les víctimes i dels seus familiars.

La iniciativa de la formació valenciana planteja, a més, construir un “Camí de la Sang”, entre el paratge conegut com ‘El Terrer’ i el cementeri de Paterna, per recordar a les més de 2.000 persones afusellades injustament i donar compte de l’horror que es va viure en la paredassa del municipi valencià.

El president de l’Associació de Familiars de Víctimes de la Fossa 113, Santi Vallés, va celebrar la proposta que també insta al Govern a declarar d’utilitat pública a totes les associacions de víctimes de la repressió franquista.
Vallés va participar el passat 16 de novembre en un acte d’informació sobre la reforma de la Llei d’Amnistia per permetre l’enjudiciament i condemna dels crims de la dictadura franquista, una modificació del Codi Penal que compta amb el suport de Compromís.

Bataller ha criticat el reiterat incompliment de la Llei de Memòria Històrica per part del Govern de Rajoy. Més de 100.000 persones continuen desaparegudes en les fosses comunes sense que els pressupostos dels últims 5 anys contemplen cap partida destinada a les exhumacions o a la reparació de les víctimes i els seus familiars.