Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que la trobada del president valencià amb el seu homòleg català per a fer un front comú en defensa del corredor mediterrani, “és un fet important i positiu per a l’economia valenciana que, malgrat que arriba tard, ho celebrem perquè és una infraestructura que des de la nostra formació sempre hem defensat”.

No obstant això, Morera ha alertat del perill dels pactes al Congrés i al Senat de PP i PSOE, “que no diuen que no al corredor mediterrani però també diuen si a uns altres corredors, un fet que pot tornar a posar en perill l’únic corredor viable per a nosaltres i també per a l’economia de tot l’estat”.

Segons Enric Morera, “el corredor mediterrani és l’única infraestructura necessària i amb sentit. Amb la greu crisi que patim, no podem plantejar fer cinc corredors per a quedar bé amb tot el món, com ha passat amb l’AVE i prova d’això és el gran fracàs i el cost elevadíssim que ens ha tocat pagar a totes i a tots per culpa de governants que s’ha guiat per criteris polítics i no criteris científics i d’eficiència. El corredor mediterrani, com bé diu el seu nom, ha d’anar des dels Pirineus fins a Algeciras travessant tot el País Valencià, vertebrant així els nostres ports i connectant les nostres indústries, mercaderies i passatgers amb Europa i no es pot acceptar fer un fals corredor mediterrani que, quan arribe a València es desvie cap a Madrid, perquè aleshores estarem perdent temps i diners en un corredor ‘Madriterrani’ que no val per a res”.

Per a Morera, “és un fet molt positiu que el president de la Generalitat Valenciana visite al seu homòleg català per a fer un front comú i defensar l’economia i la societat valenciana amb una infraestructura tan necessària com és el corredor mediterrani i això s’ha de fer tal com s’ha fet hui, en companyia de Catalunya que és la nostra eixida per terra a Europa més eficient i més ràpida”. Segons Morera, “esta visita tan necessària s’ha produït massa tard, hem perdut dècades que eren importants per a l’economia valenciana i ara estem pagant una factura molt dolorosa per la manca d’entesa entre governs veïns i per la no col•laboració entre territoris, un fet reclamat i al mateix temps denunciant per la comunitat científica i els empresaris, als qui no ha fet cas el govern valencià en molts anys”.