Bota al contingut principal

Els senadors de la coalició Compromís han demanat hui un Pla de Protecció de la totalitat del litoral valencià, incorporant les conclusions dels dos estudis (Port de València-Port de Dénia) i entre el Port de Castelló i el Port de Sagunt redactats pel centre d’Estudis i Experimentació d’Obres Públiques (CEDEX) per a la Direcció General de Sostenibilitat de la Costa i el Mar del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, de dos extensos trams del litoral valencià afectats per problemes erosius, així com aquells que han quedat exempts dels mateixos. 

El castellonenc Jordi Navarrete ha reclamat a més “preveure així mateix un fons o partides en els Pressupostos Generals de l’Estat per a actuacions urgents sense haver de realitzar convocatòries puntuals que tarden mesos a convocar i que impossibiliten als ajuntaments, mentre no es dona una solució definitiva, actuar amb la deguda celeritat en les accions de manteniment i condicionament de les platges“.

El senador ha reconegut actuacions puntuals però insuficients per part de l’Estat al litoral valencià després dels temporals. “A finals d’any es tancarà el termini per reclamar al Ministeri fins al 50% dels danys ocorreguts ara fa un any. Una demora inassumible per a molts ajuntaments que van arribar a plantejar-se tancar les seues platges davant l’estat de les mateixes i que veuen com encara queden restes dels danys ocasionats, dos terços de la sorra de les seues platges desapareguda i caiguda de penya-segats“, ha afegit.

Finalment el senador ha exigit al Govern que afronte “d’una vegada” els problemes que pateix tot el litoral valencià amb els estudis de dinàmica litoral, defensa i propostes de millora a les platges amb problemes erosius i considerant els efectes del canvi climàtic “abans de que siga massa tard i acabe afectant la nostra economia i línia de costa de manera irreversible“.