Bota al contingut principal

El grup de Compromís en la Diputació d’Alacant ha presentat un informe sobre els dos anys del govern de César Sánchez en la institució alacantina acompanyat de la campanya #AmiguitosDelAlma. L’informe és un recull de les denúncies fetes pels diputats de Compromís, així com el treball fet des de diversos mitjans de comunicació, al llarg dels dos anys i mig de ‘govern provincial’, un temps on es concentren la nul·la gestió, el clientelisme i els privilegis partidistes que el PP mai ha volgut deixar enrere.   

En l’informe d’incompliments presentat apareix un rànquing de “projectes fum” per part del Partit Popular. Són els grans anuncis fets per César Sánchez, idees incompletes, no finançades, abandonades o, simplement, falses: la Zona Franca del Port d’Alacant, les ajudes contra les inundacions promeses i mai complides, el Pla per la Transparència i contra la Corrupció, el projecte Plantar el Planeta, l’Imserso provincial, la rebaixa salarial i d’assignació als grups, la fiscalització dels darrers 12 anys de gestió, etc. 

Tots aquests incompliments van de la mà en la campanya #AmiguitosDelAlma.com. Mitjançant la web amiguitosdelalma.com, Compromís ha concentrat no tan sols les promeses buides, sinó també vídeos que resumeixen la gestió del PP amb les subvencions ‘a dit’ o l’agència de col·locació que suposa la Diputació per a alcaldes que han perdut les eleccions, entre altres parts. L’eix que enllaça unes qüestions amb altres és l’actuació d’un actor que, a mode de ‘Garganta Profunda’, fa d’un funcionari esgotat amb les polítiques d’un govern que dura ja més de dos dècades. La web estarà viva i anirà omplint-se durant els properes setmanes. 

L’anunci en fals del president de la Diputació d’entrar al Fons de Cooperació ha sigut la gota que ha fet vessar el got per al grup Compromìs a la Diputació d’Alacant. “Durant dos anys i mig hem centrat la nostra acció en realitzar una oposició que representa una esmena a la totalitat del que hem vist en esta institució els darrers 20 a anys, i ho hem fet amb la crítica i també  confeccionant proposta de qualitat com el Pla Objectiva. Ara dos anys i mig després, concloem que en el PP res ha canviat, que César Sánchez és un polític de cartó pedra esgotat, basat en anuncis sense contingut que mai compleix, profundament condicionat pel modus operandi del campisme i l’acompanya el sector més conservador i contestatari del PP a Alacant”, han destacat Gerard Fullana portaveu de la formació.

Davant d’això el grup ha presentat una campanya que recapitula els dos anys i mig de gestió del Partit Popular a la Diputació, i per a fer-ho a trobat en la frase “amiguitos del alma” el seu principal comú denominador. La frase “amiguito del alma” ha resumit una época del modus operandi polític del Partit Popular, marcada per grans anuncis de cara a la galeria sense gestió de fons i per una política centrada en el partidisme, creació d’enemics imaginaris i mancada d’ètica. El grup Compromís a la Diputació recull ara el concepte per emmarcar la seua nova campanya, ja que segons destaquen “La frase marca com cap l’ús d’una institució al seu servei amb les polítiques a dit i privilegis, amb la revenja polítca per haver perdut el govern de la Generalitat com a centre de tot, i amb una alarmant falta de capacitat política per dur fer realitat les dotzenes d’anuncis duts a terme”.