Bota al contingut principal

El síndic del grup parlamentari Compromís, Fran Ferri, ha mostrat la satisfacció de la seua formació després de conèixer hui que el Tribunal de Comptes ha citat a declarar a les exconselleres del PP Trini Miró i Lola Johnson pel rescat de l’empresa de la Fórmula 1, Valmor, amb diners públics dins del procés obert per la denúncia de Compromís.

Segons recorda Ferri al setembre de 2013 Compromís denuncià davant del Tribunal de Comptes la compra per part del govern del PP de l’empresa que s’encarregava d’organitzar el Gran Premi de Fórmula 1 de València, assumint tots els seus deutes.

“Consideràvem en la nostra denúncia que allò va ser una utilització indeguda de fons públics per part del govern del PP, que va adoptar decisions arbitràries mitjançant un exercici abusiu de poder per beneficiar els propietaris de l’empresa Valmor Sport SL al marge de qualsevol consideració d’utilitat pública, incorrent així en responsabilitat comptable en assumir irregularment obligacions amb càrrega econòmica, generant un greu dany als fons públics”.

Segons Ferri “la finalitat de la nostra denúncia davant el Tribunal de Comptes era que se li aplicara als membres del Consell la figura del reintegrament per abast i hagueren de pagar personalment el perjudici econòmic que la injustificada compra d’aquesta empresa i l’assumpció dels seus deutes ha tingut per a les arques públiques. Valorem la citació de les exconselleres com un pas endavant en l’objectiu de què ens tornen als valencians i valencianes els diners d’aquella negligent gestió”.

“Seguim tenint present que segons el govern del PP la Fórmula 1 ens anava a eixir debades als valencians i en realitat va ser ruïnosa per a les arques públiques, encara que molt beneficiosa per als amics del PP. I segons avancen les investigacions judicials resulta que al final el que si li va eixir debades al PP són actes de campanya electoral, perquè els van finançar presumptament de manera il·legal també a través de l’organització de la Fórmula 1”.

“El deute de la Generalitat té una part deguda a l’infrafinançament i una altra conseqüència del saqueig de la corrupció. Els valencians i valencianes no tenim perquè pagar ni una ni l’altra. La primera l’ha de satisfer des del govern central, i la segona els responsables de la ruïna que no són uns altres que els governants i dirigents que va nomenar el Partit Popular”, ha conclòs Ferri.