Bota al contingut principal

“La presidenta del PP de la Comunitat Valenciana, portaveu del PP en les Corts Valencianes i ex alcaldessa de la Vall d’Uixò, Isabel Bonig, ha de donar la cara i explicar a la ciutadania què hi ha de cert en les revelacions sobre el presumpte ús d’una empresa concessionària de l’Ajuntament, IMESAPI, per finançar part de la web del PP de la localitat abans de les eleccions de 2011”. Així ho ha manifestat la portaveu adjunta de Compromís en els Corts Valencianes, Mònica Àlvaro, després de sortir a la llum l’informe de conclusions de la comissió de d’investigació de l’Ajuntament de la Vall d’Uixó sobre el finanançament PP de la localitat.

 Segons Álvaro, “Bonig hauria de ser la més interessa a aclarir la situació i a donar explicacions, ja que l’informe no només posa en dubte la seua gestió com a alcaldessa i com a líder del PP de la seua localitat en 2011, sinó que presenta indicis de pràctiques suposadament irregulars que podrien posar en dubte l’inici de la seva carrera política. A més, la ciutadania de la Vall d’Uixó té dret a conèixer totes les versions sobre aquest assumpte”.

La portaveu adjunta de Compromís en les Corts ha explicat que, independentment del recorregut judicial que puga tindre l’informe, “exigim explicacions polítiques posat que els gairebé dos anys de treballs en el consistori de la Plana Baixa per esclarir el possible finançament de l’empresa concessionària IMESAPI, i del Grup ACS al PP han tret a la llum pràctiques com a mínim preocupants que precisen d’una ràpida explicació”.

Segons les conclusions de la comissió, l’empresa IMESAPI hauria pagat presumptament parteix de la pàgina web del PP, concretament 1.995 euros més IVA en vespres de les eleccions, quan Bonig era alcaldessa i es presentava a la reelecció. “Aquesta circumstància podria haver estalviat al PP, suposadament, costos electorals, ja que segons l’informe, el partit de Bonig es va limitar a abonar una mínima part en concepte de domini i hosting de la web”, explica Àlvaro.

Per a la diputada de la Plana Baixa de Compromís en les Corts, Mònica Àlvaro, “les pràctiques fosques sobre ‘dopatge’ electoral per part del PPCV que han sortit a la llum els últims anys s’assemblen massa a les conclusions de l’informe sobre el PP de la Vall, llavors liderat per Bonig, per la qual cosa l’ara presidenta del PPCV i llavors alcaldessa de la Vall hauria de donar la cara per decència política”.