Bota al contingut principal

El síndic de Compromís a les Corts, Fran Ferri, ha anunciat que presentarà una iniciativa per a portar al Tribunal de Comptes el cas de la multa imposada pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea de quasi 19 milions d’euros, per la manipulació de les estadístiques de dèficit i deute a la Comunitat Valencian, perquè s’òbriga un procediment d’abast i els responsables de l’encobriment es facen càrrec del pagament de la mateixa.

Per a Ferri, les persones que van pendre la decisió d’amagar el dèficit de la Comunitat durants els governs del PP, haurien de ser els responsables del seu pagament. Una postura que comparteis la secretaria autonòmica d’Hisenda, Clara Ferrando, qui ha reclamat als responsables de la manipulació que donen explicacions polítiques alas contribuents.

Per a Ferrando, “eixos responsables tenen noms i cognoms i no els pot eixir debades. Els que no tenen la culpa són els contribuents, que pagan els seus impostos i confien que els gestors polítics són competents. El Tribunal de Luxemburg ha confirmat que durant anys s’han manipulat les dades i s’ha ocultat de forma sistemàtica una part de la despesa sanitària. Les autèntiques víctimes de la manipulació de les dades, de les mentides, són els contribuents valencians, i no podem consentir que siguen ells qui acaben pagant la multa”.

En eixe sentit, la secretària autonòmica d’Hisenda ha manifestat que “la senyora Bonig hauria de plantejar-se si el seu partit, responsable d’aquest situació, està en condicions de donar lliçons sobre la gestió pública. Al PP se li acumulen les causes judicials per assumptes de corrupció i mala gestió, el mínim que haurien de fer és demanar disculpes i reclamar també responsabilitats. Crec que els contribuents ho mereixen”