Bota al contingut principal

El síndic de Compromís, Fran Ferri, ha mostrat la disconformitat del seu grup davant el fet de què el Ministeri d’Hisenda haja incorporat 44 nous requisits per accedir al Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) i l’obligació de tindre accés directe a tots els expedients i factures de la Generalitat Valenciana.

Segons Ferri “estem davant d’una ingerència inacceptable a la nostra autonomia, Montoro i el govern del PP estan sumits en una espiral recentralitzadora per tractar d’amagar la seua ineptitud i el contrast amb la bona gestió que s’està realitzant des del govern del Botànic”.

“El FLA és un préstec de l’Estat de diners que, en justícia, ens pertoquen per què patim un finançament injust, per això és una falta de respecte molt greu als valencians i valencianes que des del PP utilitzen este mecanisme per a fer xantatge i intervindre en els comptes públics de la nostra autonomia”.

“El govern del Botànic està realitzant una gestió eficient dels escassos recursos que destina el govern central a la nostra autonomia i davant d’este fet incontestable que deixa en evidència la ruïnosa gestió dels governs del PP que hem patit fins l’any 2015, el govern Rajoy no fa una altra cosa que posar-nos encara més pals en les rodes. Els dona ràbia que la ciutadania estiga comprovant com els governs del canvis estan aconseguint fer polítiques que milloren la vida de les persones i per això posen tots els entrebancs possibles, perjudicant a la ciutadania a la què haurien de servir. Callant davant estos fets inacceptables Bonig i el PP valencià es posicionen amb Montoro i es desmarquen de les reivindicacions de la societat valenciana per un tracte just per part del govern central”, ha conclòs Ferri.